At Berkeley Se trailer

At Berkeley

Regi:
Frederick Wiseman
Lengde:
4t 4m
År:
2013
Medvirkende:
Robert J. Birgeneau, George W. Breslauer, Robert Reich
Land:
USA
Språk:
Engelsk (utekstet)
Tilhører tema:
Månedens film

Kompromissløse Frederick Wiseman er en levende legende blant dokumentarfilmskapere.

Tross sin høye alder fortsetter Wiseman å levere enestående portretter av forholdet mellom menneske og institusjon. Nå har han kastet sitt blikk på University of California ved Berkeley utenfor San Francisco. Dette er en av USAs fremste læresteder, kjent som en progressiv bastion, og en viktig aktør i borgerrettighetkampen etter andre verdenskrig. Stilt overfor dagens harde økonomiske realiteter er imidlertid denne arven vanskelig å leve opp til.

AT BERKELEY er en flue-på-veggen-dokumentar som med sine drøye fire timer er et virkelig storverk. Helt uten fakter lar Wiseman oss bli kjent med hver krik og krok av campus, med sans for både detaljer og de lange linjene. En inspirerende, engasjerende og lærerik film, og et viktig bidrag til debatten om hva høyere utdanning kan og bør være.

I 2017, fire år etter at dokumentaren sto ferdig, oppsto det en serie protester og sammenstøt ved universitetet i Berkeley. Trump-motstandere, sosialister, anarkister, Antifa-medlemmer, nynazister og høyrevridde har vært involvert, og en gjennomgangsdiskusjon har vært hvor grensene for ytringsfrihet skal gå.

Merk: filmen har en spilletid på 4 timer og 4 minutter.

Tidligere visninger:

  • mandag 26.02.18 Kl. 18:00