American Honey Se trailer

American Honey

Regi:
Andrea Arnold
Lengde:
2t 43m
År:
2016
Medvirkende:
Sasha Lane, Riley Keough, Shia LaBeouf, McCaul Lombardi, Arielle Holmes, Crystal B. Ice, Verronikah Ezell, Chad McKenzie Cox
Land:
USA
Språk:
Engelsk (norsk tekst)

2016 har vært et veldig overbevisende filmår, men AMERICAN HONEY er noe helt spesielt, i sitt utstrakte og frihetstematiske road movie-format. 

18 år gamle Star (Sasha Lane) er drittlei av å måtte ta vare på småsøsknene sine, etterlater dem hos den motvillige moren på line dance-klubben – og rømmer inn i det som antageligvis blir stående som årets beste film. 2016 har vært et veldig overbevisende filmår, men AMERICAN HONEY er noe helt spesielt, i sitt utstrakte og frihetstematiske road movie-format.

Da Star bestemmer seg for å rømme fra den kjipe småbyen i Oklahoma, er hun utsultet på impulser og preget av den vanskelige familiesituasjonen hjemme. Hun henger seg på et høylytt crew som kontinuerlig er underveis i en kassebil, og som gjør kalkulerte stopp gjennom den amerikanske Midtvesten for å svindle folk med falske magasinabonnementer.

AMERICAN HONEY er på mange måter en klassisk oppvekstfortelling, som skildres fra innsiden av USA, men likevel i ytterkanten – gjennom en gjeng unge utskudd langs motorveien. Regissør Andrea Arnold tilbyr også et sjeldent stramt blikk på ungdommelig psyke og amerikansk kultur, og filmen har et like stramt blikk til «reiseskildring» å være. Vi får riktignok en del bilder av hus, store kjedebutikker og industribygg gjennom bilvinduene, men det er Stars perspektiv som er bærende. Vi trekkes inn i alle hennes nye inntrykk gjennom Arnolds oppmerksomme kamera. 

NATT&DAG

Tidligere visninger:

  • onsdag 07.12.16 Kl. 19:45
  • lørdag 10.12.16 Kl. 15:00
  • fredag 16.12.16 Kl. 13:00