Alien 3 Se trailer

Alien 3

Regi:
David Fincher
Lengde:
1t 54m
År:
1992
Medvirkende:
Sigourney Weaver, Charles Dance, Christopher John Fields, Pete Postlethwaite, Brian Glover, Christopher Fairbank, Charles S. Dutton, Holt McCallany
Land:
USA
Språk:
Engelsk tale med norsk tekst

Mens Alien var en skrekkfilm og Aliens var en actionfilm, er ALIEN 3 et slags dommedagsepos. 

Planeten LB-426, som handlingen foregår på, ser ut som et postapokalyptisk område. Det er heller ikke så langt fra virkeligheten. Planeten er en fengselsplanet for noen av de verste skurkene i universet. Den eneste kontakten de har med utenomverden er et forsyningsskip som kommer to ganger i året. Selve fengslet er i totalt forfall. Mange av de tekniske hjelpemidlene er ute av funksjon, og det finnes ingen våpen. Fangene, som bare er menn, har dannet en munkeorden, under ledelse av den litt eldre medfangen Dillon. De har alle sverget et sølibatsløfte (som inkluderer kvinner), barbert hodene og kledd seg i brune kjortler.

På denne planeten er det løytnant Ripley kræsjlander, etter at hun har klart å komme seg unna en hel koloni med aliens, men ennå er ikke hennes prøvelser over. Ripley blir tatt hånd om av en redningsekspedisjon, men hun får ingen hjertelig mottakelse. Både fengselsledelsen og de innsatte er godt fornøyde med tingenes tilstand, og de kan naturlig nok styre sin begeistring for plutselig å ha en kvinne på planeten som rokker ved den hårfine balansen.

Ripley får snart mistanke om at en alien-kokong er blitt med i skipet, og sammen med legen Clemens begynner hun å undersøke. Hennes mistanker blir snart bekreftet.

Trondheim Filmklubb

Utgaven som vises er kinoversjonen og vises på 35mm.

Tidligere visninger:

  • lørdag 06.05.17 Kl. 19:30
  • søndag 07.05.17 Kl. 20:15