A Late Quartet Se trailer

A Late Quartet

Regi:
Yaron Zilberman
Lengde:
1 time, 45 min.
År:
2012
Manus:
Seth Grossman, Yaron Zilberman
Medvirkende:
Philip Seymour Hoffman, Catherine Keener, Christopher Walken, Jeremy Northam, Imogen Poots, Liraz Charhi
Land:
USA
Tilhører tema:
Månedens film

No arrangement is more beautiful. Or more complicated.

Samme kveld som den verdenskjente strykekvartetten skal åpne sesongen i sitt 25-årsjubileum blir deres anerkjente cellist Peter (Christopher Walken) diagnostisert med symptomer på Parkinsons sykdom. Når Peter annonserer at sesongen vil bli hans siste erkjenner hans kollegaer at de befinner seg ved et veiskille. Sterke egoer og store følelser truer med å ødelegge mange års vennskap og samarbeid.

Robert (Philip Seymour Hoffman), kvartettens andrefiolinist, understreker sitt ønske om å bytte plass med førstefiolinist Daniel (Mark Ivanir). Han har jo ofret seg i mange år for å opprettholde den nødvendige roen i gruppen og nå har hans tid kommet. Hans kone, fiolinisten Juliette (Catherine Keener) tar den tragiske diagnosen tungt siden Peter ikke bare har vært en kollega, men har vært en farsfigur for henne siden barndommen. Når Juliette ikke lenger klarer å stå bak sin ektemann møter de utfordringer i ekteskapet som ikke kan feies under teppet. Inn i kaoset kastes deres datter Alexandra (Imogen Poots), en talentfull musiker med egne planer som i likhet med sin far velger å følge egen intuisjon og følelser.

Når kvartetten forbereder seg til jubileumsfremførelsen av Beethovens opus 131 og det som skal bli deres siste konsert sammen, blir stykkets syv akter et ekko av stormene innad i gruppen.

http://www.youtube.com/watch?v=NX66lRnNmqs

Tidligere visninger:

  • søndag 15.09.13 Kl. 19:00
  • mandag 16.09.13 Kl. 19:00
  • tirsdag 17.09.13 Kl. 19:00
  • mandag 23.09.13 Kl. 19:00