Åpent lerret: Nye filmer fra Nord-Norge

Åpent lerret: Nye filmer fra Nord-Norge

Vi presenterer nye filmer fra Nord-Norge, med besøk av skaperne bak prosjektene!

Konseptet ÅPENT LERRET ble presentert for første gang i oktober i fjor. Her presenteres nye filmer fra Nord-Norge. Vi viser klipp fra filmene og vi snakker med regissørene. Arrangementet er rettet mot et filminteressert publikum, som ønsker å holde seg orientert om hva som kommer av nye filmer fra landsdelen.

Arrangementet er et samarbeid mellom Nordnorsk Filmsenter, Filmfond Nord, Norsk Filmforbund avd. Nord-Norge og Virke Produsentforeningen avd. Nord-Norge.

EN FREMMED KOMMER HJEM (regi: Fredrik Mortensen)

Natt til julaften oppdager en liten gutt en innbruddstyv som utgir seg for å være hans bestemor. Hun er ute etter verdisaker, men gutten er ute etter noe helt annet. Møtet mellom de to får store konsekvenser for dem begge.

DEN SISTE JEGER (regi: Egil Håskjold Larsen)

Regissør Egil Håskjold Larsen tar oss med inn i livet til en jeger som har valgt ensomheten og nærheten til naturen. I et eksotisk og eventyrlig isøde langt nord hvor kontinentet stopper, virker mannens metode nådeløs og hans liv tidvis unødvendig ekstremt. Alene i denne ødemarken finner han selskap i naturen, dyrene og hans hund.

Dypdykk: "Brøyt i vei"-metoden

Med dokumentarserien BRØYT I VEI har NRK Troms laget hverdagsdrama med norske brøytebilsjåfører i tre sesonger. Årets sesong var en seersuksess, men bak suksessen ligger det mange dilemma og vanskelige valg. Gunnar Hammer har vært castingansvarlig for alle sesongene og regi på tredje runde. Her kommer han for å dele erfaringer i alt fra casting til klipperegi, og løfter på lokket for hvordan NRK i Tromsø jobber for å lage feelgood-serier.

Panelsamtale

Ingrid Dokka og Håvard Gulldahl leder en samtale med Fredrik Mortensen og Gunnar Hammer, hvor de sammen utforsker utfordringer og deler erfaringer med å lage film og tv med sårbare karakterer, og sin egen nærhet til tematikken. 

Billettpris for hele kvelden: kr. 75,-
Aldersgrense: 15 år

Tidligere visninger:

  • onsdag 06.06.18 Kl. 20:00