Åpent lerret: Nye filmer fra Nord-Norge

Åpent lerret: Nye filmer fra Nord-Norge

Nordnorsk Filmsenter, Filmfond Nord, Norsk Filmforbund avd. Nord Norge og Virke Produsentforeningen avd. Nord Norge presenterer nye filmer fra Nord-Norge, med besøk av regissørene.

Onsdag 25. oktober starter vi med ÅPENT LERRET. Her presenteres nye filmer fra Nord Norge. Vi viser klipp fra filmene og vi snakker med regissørene. Arrangementet er rettet mot et filminteressert publikum, som ønsker å holde seg orientert om hva som kommer av nye filmer fra landsdelen.

Forfilm: STILL INGEN SPØRSMÅL, regi Hanna Suni & Iver Jensen, 6 min 2017.

En prisbelønnet kortfilm av noen av de yngste profesjonelle regissørene vi har i vår bransje. Vi møter Hanna Suni, 20 år, som i høst spiller inn sin første langfilm «Lys på meg».

DA BYEN BLE STILLE, regi Erik Smith Meyer. Prod: JAB-Film. Dokumentar, premiere 27. oktober

I Tromsø bodde verdens nordligste jødiske befolkning frem til høsten 1943. Plutselig en dag var de borte. Regissør Erik Smith Meyer oppdager overraskende koblinger mellom sin egen familie og Tromsø-jødenes skjebne. Dette er den første dokumentarfilmen som forteller historien om de 13 jødiske Tromsø-familiene, om hvor de kom fra og hvorfor og hvordan de forsvant.

KURT JOSEF WAGLE OG MORDET PÅ HURTIGRUTA, regi: Tommy Wirkola & Stig Frode Henriksen. Prod: Kjetil Omberg, Mathis Ståle Mathisen og Ken Arne Brox. Spillefilm, premiere 24. november.

Kultfilmen Kurt Josef Wagle og legenden om Fjordheksa - Norges første 3D-film - får endelig en oppfølger. Kanskje uventet for noen, men veldig etterlengtet av fansen til gjengen bak Kill Buljo og Død Snø-filmene. Når vi nå skal følge den førtidspensjonerte fiskeren Kurt Josef og på ny beveger vi oss ut fra Alta og til sjøs. Som sist møtes en relativt broket forsamling rundt filmens hovedpersoner!

PARKERT, regi Fredrik Mortensen. Prod: Syden film. Dokumentar,  premiere våren 2018

Per «Parker» Andreassens karriere innen rusens, kriminalitetens og psykiatriens verden, har vart i over 40 år. Hans tilstedeværende har vært så markant at det har gjort han til en av Tromsøs mest beryktede personligheter. På tampen av livet ønsker han å fortelle om sin historie og inviterer publikum inn i utenforskapet.

ÅPENT LERRET arrangeres av: TIFF, Filmfond Nord, Nordnorsk Filmsenter, Norsk Filmforbund avd. Nord Norge, Virke Produsentforeningen avd. Nord Norge.

Tidligere visninger:

  • onsdag 25.10.17 Kl. 19:00