Åpent Lerret: Nye filmer fra Nord-Norge

Åpent Lerret: Nye filmer fra Nord-Norge

Vi presenterer nye filmer fra Nord-Norge, med besøk av regissørene!

Konseptet ÅPENT LERRET ble presentert for første gang i oktober i fjor. Her presenteres nye filmer fra Nord-Norge. Vi viser klipp fra filmene og vi snakker med regissørene. Arrangementet er rettet mot et filminteressert publikum, som ønsker å holde seg orientert om hva som kommer av nye filmer fra landsdelen.

Arrangementet er et samarbeid mellom Nordnorsk Filmsenter, Filmfond Nord, Norsk Filmforbund avd. Nord-Norge og Virke Produsentforeningen avd. Nord-Norge.

KORTFILM: AQUARIUM

Den unge gutten Amir er i ferd med å fryse ihjel i det iskalde vinterværet. Han må søke ly i et hus, noe som fører til et uventet møte mellom fortid og nåtid. Kortfilmen er laget av Yvonne Thomassen fra Alta og produsert av Linn Henriksen fra Paranord Film. Den hadde sin premiere under årets TIFF, og høstet mange godord. Regissøren er til stede for å snakke om filmen.

THERE'S ALWAYS NEXT SEASON

THERE'S ALWAYS NEXT SEASON - The Ballad of Team Scheffler & The Film That Never Was har vært mye omtalt over mange år, annonsert og trukket tilbake, før man i februar i år plutselig slapp en teaser og ei webside hvor man tilsynelatende omsider hadde en ferdig film. Til Åpent Lerret kommer regissør (co-produsent/co-klipper/komponist) Carl Christian Lein Størmer for å snakke om den åtte år lange prosessen mot ferdig (?) film og vise klipp fra filmen.

TORGHATTEN

TORGHATTEN er TV-dokumentaren om en av de største flyulykkene i norsk luftfart. 36 mennesker omkom da Widerøes flight 710 kolliderte med fjellet Torghatten under innflygning til Brønnøysund, 6. mai 1988. Bildet viser ulykkesflyet under mellomlanding i Namsos få minutter før katastrofen. Hva skjedde egentlig med WF 710? Regissør Gunnar Sohlberg Hagen fra Bodø går ulykken etter i sømmene. Nære pårørende og andre som av ulike årsaker kom tett på dramaet, medvirker i Hagens film. TORGHATTEN er produsert av John Arvid Berger i Polarfox. Filmen skal vises på NRK i mai år, i tilknytning til 30-årsdagen for ulykken.

KAMP 

Kamp er en dokumentarserie om et fotballag med 14-åringer fra Stakkevollan i Tromsø. Serien produseres av NRK Super, regisseres av Jim S. Hansen - og har målgruppe 12 år. Regissøren er til stede og det vil bli vist klipp fra serien.

Billettpris for hele kvelden: kr. 75,-
Aldersgrense: 15 år

Tidligere visninger:

  • onsdag 14.03.18 Kl. 19:00