MÅNEDENS FILM

Hver måned kan du se nye og aktuelle filmer på Verdensteatret. I juni byr vi på den italienske dramakomedien EN SMAK AV LYKKE, regissert av Paolo Virzi –TIFF-aktuell i 2015 med sin forrige film HUMAN CAPITAL. I hans nye film møter vi Donatella og Beatrice, pasienter på et psykiatrisk behandlingssenter i Toscana. De har lite til felles, men får en dag en uventet sjanse til å rømme. Flukten bringer dem sammen i et eventyr som hjelper dem å se skjønnheten i det ufullkomne. Få også med deg I AM NOT YOUR NEGRO (bilde) denne måneden, en Oscar-nominert dokumentar om den anerkjente amerikanske forfatteren James Baldwin. Filmen tar utgangspunkt i en upublisert tekst av Baldwin, og bringer til live hans tanker om det å være svart i USA gjennom arkivfotografier, film- og nyhetsklipp. I tillegg viser vi Terrence Malicks stjernespekkede musikkportrett SONG TO SONG, en poetisk og svimlende visuell fortelling fra musikkmiljøet i Austin, Texas.


MÅNEDENS KLASSIKER

Sommeren står for døren, men før cinemateket tar ferie inviterer vi til et knippe sommerlige klassikere. Det er 50 år siden «Summer of Love», og vi feirer hippierevolusjonen ved å vise den legendariske musikkdokumentaren MONTEREY POP. Monterey-festivalen i juni 1967 satte en rekke kommende artister på kartet, som Jimi Hendrix og Janis Joplin. I tillegg viser vi Steven Spielbergs eviggrønne thriller HAISOMMER (bilde) og Dennis Hoppers stekhete THE HOT SPOT. Hopper var mest kjent som skuespiller, men var også en visjonær regissør, og i THE HOT SPOT leker han seg med neo noir og B-film. Resultatet er uimotståelig!


MUSIKK PÅ KINO: ALL EYEZ ON ME

ALL EYEZ ON ME er den ufortalte historien om den profilerte rapperen, skuespilleren, poeten og aktivisten Tupac Shakur. Filmen følger Tupac fra hans yngre dager i New York og gjennom hans utvikling som gjorde ham til en av verdens mest gjenkjennelige og innflytelsesrike stemmer – før hans tidlige død kun 25 år gammel. Mot alle odds gjorde hans rå talent, sterke tekster og kompromissløse sinn ham til et kulturelt ikon, og etterdønningene av hans liv og karriere kjennes fortsatt den dag i dag. ALL EYEZ ON ME har norgespremiere på kino 23. juni, men i anledning det som ville vært Tupac Shakurs 46-årsdag inviterer Verdensteatret kino til førpremiere på filmen fredag 16. juni.

Jørgen "Joddski" Nordeng vil holde innledning før filmen, samt være DJ i kafeen etter forestillingen og ut i de små timer. Det ligger an til en helaften med spennende film og herlig musikk - i Tupacs ære!


VERDENS BESTE – TROMSØ BARNEFILMFESTIVAL

Verdens beste barnefilmfestival fyller fem år! 7.-11. juni blir det fest både på og utenfor lerretet, med det vi tør påstå er tidenes program. Verdens Beste – Tromsø Barnefilmfestival arrangeres av Tromsø Internasjonale Filmfestival og Aurora Kino, og alle visninger foregår på Verdensteatret og Aurora Kino Fokus. Årets program består av 29 filmer og kortfilmprogrammer fra hele verden, vevd sammen til en fargerik helhet. Hovedmålgruppa er barn i grunnskolealder (mellom 6 og 13 år), men det er også visninger for de aller minste.