MÅNEDENS FILM

Hver måned kan du se nye og aktuelle filmer på Verdensteatret. I april blir det førpremiere på dramakomedien HOGGEREN, om Anders (Anders Baasmo Christiansen) som vender tilbake til hjembygda. Den andre norske filmen denne måneden er DØDSÅRSAK: UKJENT, en dokumentar der regissør Anniken Hoel nøster opp i omstendighetene rundt søsterens mystiske dødsfall. Sør-koreanske KAMMERPIKEN er en visuell fest full av fortellerglede, og vises selvsagt mange ganger hos oss. Det gjør også en annen film som var populær under TIFF, nemlig islandske HJARTASTEINN (bilde). Under årets festival vant den Don Quijote-prisen, valgt av en internasjonal filmklubb-jury, og var en stor publikumsfavoritt. Og har du ikke fått med deg Oscar-vinneren for Beste film ennå? MOONLIGHT settes opp hos oss med noen visninger i april!

FILMSERIE: ALIEN

I mai har ALIEN: COVENANT kinopremiere, og vi varmer opp med samtlige av «Alien»-filmene – i tillegg til PROMETHEUS, som ALIEN: COVENANT er oppfølger til. Filmene kommer til å bli vist frem mot COVENANTs premieredato 19. mai. I april innebærer det de to første i den legendariske science fiction-serien: ALIEN (bilde) av Ridley Scott og ALIENS av James Cameron.

MÅNEDENS KLASSIKER

Sammen med de andre cinematekene i Norge viser vi hver måned klassiske filmer, i tillegg til nye filmer som ikke har fått ordinær kinodistribusjon. I april kan du se mesterregissør Brian De Palmas BODY DOUBLE, et av filmskaperens mest selvironiske og snuskete mesterverk. Filmen er både satire og thriller i sin form, og har steget i anseelse helt siden den kom i 1984. En annen smart filmskaper, Paul Verhoeven, var nylig kinoaktuell med ELLE, og vi skuer tilbake i hans karriere denne måneden med klassikeren ROBOCOP (bilde). Sjekk ut programmet for flere filmhistoriske perler.

ÆRESBORGEREN

Tromsø Internasjonale Filmfestival distribuerte ISHAVSBLOD på kino over hele landet, og nå er det argentinsk-spanske ÆRESBORGEREN sin tur. Filmen har mange visninger på VT i april. ÆRESBORGEREN er en skarp dramakomedie om forfatteren Daniel Mantovani som for lengst har erobret litteraturverden. Han bor i et storslått hus i Barcelona og tildeles priser i øst og vest. Da en invitasjon fra hans hjemby i Argentina dukker opp med et ønske om å gjøre ham til æresborger, takker han noe motvillig ja. Ved hjemkomsten blir han møtt med stor jubel, men etter hvert blir det tydelig at flere i byen ikke er like begeistret for hans arbeid og suksess - særlig ikke de som føler seg urettferdig portrettert i hans bøker…